Objavljeno: 19.3.2002

CheckPoint tudi za manjše uporabnike

Podjetje CheckPoint je znano po svojih izdelkih FireWall-1 in VPN-1, vrhunskih požarnih zidovih in sistemih VPN, ki jih večinoma kupujejo velika podjetja in internetski ponudniki. Vse večje potrebe po tovrstnih izdelkih tudi v srednjih in manjših podjetjih in celo v domačem okolju pa je CheckPoint prisililo v prilagoditev teh izdelkov tudi za manj zahtevne kupce.

SmallOffice NG (Next Generation) združuje Firewall-1/VPN-1 in je tako po zmogljivostih in ceni prilagojen podjetjem z do 25 uporabniki. Sistem je klasičen požarni zid, ki onemogoča vdore od zunaj in hkrati preprečuje nepooblaščene povezave v internet. Obenem je strežnik za VPN, ki uporabnikom iz interneta omogoča varen dostop v lokalno omrežje podjetja. Paket vsebuje nov urejevalnik pravil in nov spletni uporabniški vmesnik, ki olajša tako namestitev kot uporabo izdelka. Njegova cena je 1000 ameriških dolarjev.

CheckPointova podružnica SofaWare enako programsko opremo ponuja tudi v strojnih izdelkih Safe@Office in Safe@HomePro. Prvi je namenjen majhnim podjetjem (do 25 uporanikov), ki lahko uporabljajo vgrajeni požarni zid in strežnik VPN, medtem ko je Safe@HomePro namenjen domačim uporabnikom. Poleg požarnega zidu namreč vsebuje le odjemalca VPN, ki omogoča oddaljen dostop do službenega lokalnega omrežja. Safe@HomePro stane 400 dolarjev, Safe@Office pa bo na voljo sredi marca za 600 dolarjev.

http://www.checkpoint.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji