Objavljeno: 26.8.2019 08:30

Chrome: Počistimo vrstico z razširitvami

Eden ključnih razlogov, zakaj je Googlov brskalnik Chrome tako priljubljen (uporablja ga 74 odstotkov bralcev naše spletne strani, če štejemo tudi obiskovalce na mobilnih napravah), je tudi množica razširitev, ki so na voljo v namenski tržnici. Izbira je tako velika, da se nekaterim uporabnikom v brskalniku že dela gneča. Vsaka nameščena razširitev namreč prispeva dodatno ikonico, za katere počasi zmanjkuje prostora. V novi različici brskalnika, lahko temu naredimo red.

Rešitev je še v eksperimentalnem načinu, kar pomeni, da jo lahko vklopimo prek Chromovega sistema zastavic (flags), pa tudi to, da ni nujno, da bo kadarkoli zares ugledala polno luč sveta. Kakorkoli že, če ste med tistimi, ki se utapljate v razširitvah, v brskalnikovo naslovno vrstico vtipkajte (oz. kliknite)

chrome://flags

in poiščite zastavico z imenom

Extensions Toolbar Menu

Izberite, da naj bo vključena in nato ponovno zaženite Chrome. Vse ikone nameščenih razširitev se bodo pospravile v namensko ikono v obliki koščka sestavljanke.

Tam so ločene na dva tipa, na tiste, ki imajo dostop do trenutno odprte spletne strani in tiste, ki ga nimajo. S klikom na tri pikice ob razširitvi, lahko to tudi spremenimo, kar je dober način omejevanja razširitev, ki si včasih vzamejo pravice, ki jim ne pripadajo.

Na voljo je tudi izbira »Pin«, s katero naj bi določene izbrane ikone vseeno pripeli v običajno Chromovo vrstico za razširitve, vendar trenutno ne deluje. Verjetno kdaj bo. Ali pa tudi ne.

 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji