Objavljeno: 21.10.2002

CHSov HP sedaj v DISSu

17. oktobra smo novinarji na tiskovni konferenci tudi uradno slišali kar smo po >>kuloarjih<< poslušali že več mesecev - CHS je svojo pogodbo s Hewlett-Packardom vključno s prodajno ekipo prodal podjetju DISS. S tem poslom se je tudi v Sloveniji na nek način zaključilo svetovno združevanje Compaqa in HP.

DISS, ki je bil že do sedaj distributer za Compaq, je s tem svoje zastopstvo HP precej ojačal, sestavljena ekipa pa je po prodajni moči postala še močnejši konkurent drugemu slovenskemu distributerju, podjetju Repro (in podjetju v njihovi lasti Alstore). Nenazadnje je bil po prodaji HP že CHS močnejši od Alstore, DISS pa po prodaji Compaq od Repra. Direktorja DISSa in CHSa Janez Bregar in Borut Rismal sicer poudarjata, da je do združitve programov prišlo zaradi prepričanja o obojestranski koristi in ne zaradi namena >>škoditi komu drugemu<<. Navsezadnje so se pogovori o združevanju začeli že pred znanim Avtotehninim nakupom podjetij Alstore in HPC (in PCX).

DISS, ki je razdeljen na 6 prodajnih enot, bo poslej kar tri od teh posvetil prodaji HP, sedanjim 12 uslužbencem pa se bo pridružila ekipa štirih iz CHSa (načrtujejo pa če dva do tri nove zaposlene). S tem bo po novem kar 73% DISSovega prometa ustvarjenega na programu HP. Zanimivo je tudi, da se DISS ob tej združitvi seli v stavbo, kjer sicer domuje tudi CHS (del prostorov mu bo v najem oddal prav ta), obe podjetji pa vsaj v naslednjem letu in pol načrtujeta naslednjo selitev, saj se po besedah obeh direktorjev cene poslovnih prostorov v Ljubljani dvigujejo čez razumne mere.

Ob vsem povedanem ni najbolj jasno, kje so pozitivne strani združitve obeh ekip za CHS. Slednjemu sicer ostaja množica drugih zastopstev (Sony, Palm, Network Associates, Symantec...), pa vendar. Odgovor gre po vsej verjetnosti iskati v interesu lastnikov CHS, ki so s kupčijo postali tudi solastniki podjetja DISS.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji