Objavljeno: 16.6.2003

Cisco nadaljuje z združevanjem žičnih in brezžičnih omrežij

Družba Cisco Systems je predstavila osnovo sistema >>Structured Wireless-Aware Network<<, ki združuje žična in brezžična krajevna omrežja z zagotovljeno visoko stopnjo varnosti. Družba tako širi svoj vodilni položaj s področja lokalnih omrežij še na brezžična omrežja, saj uporabniki vedno bolj za dostop do lokalnih omrežij uporabljajo tudi brezžične naprave. Prednosti teh naprav družbe Cisco (stikal in usmerjevalnikov), ki delujejo tudi z brezžičnimi omrežji, je v zmožnosti upravljanja celotnega sistema (s tisoči omrežnih priključkov) z enega mesta, zato tudi enostavnost postavitve in delovanja.

Zelo odporni varnostni sistemi pa omogočajo hitro zaznavanje poskusov vdorov in njihovo lociranje ter grafični prikaz. Zagotovljena je podpora za varni brezžični dostop Wi-Fi (WPA), upoštevane so zahteve po kratkih časovnih zamikih pri prenosu govora in preverjanje avtentičnosti (po standardu IEEE 802.1x).

Izboljšave bodo vključili v celo vrsto naprav (brezžičnih vstopnih točk, stikal in usmerjevalnikov), ki delujejo s programsko platformo Cisco IOS.

Pri družbi Cisco so predstavili tudi brezžični most Aironet 1400 Series Wireless Bridge za namestitev na prostem, ki omogoča poceni povezovanje več omrežnih lokacij. Mostiček deluje po standardu za brezžične prenose IEEE 802.11a in omogoča pretoke do 54 Mb/s na razdalji 13 km. Cena je 5000 ameriških dolarjev. Za tiste, ki si želijo namenski varnostni sistem z osrednjim preverjanjem identitete so izdelali napravo Cisco Secure Access Control Server Solution Engine 3.2, ki stane 12.000 dolarjev.

http://www.cisco.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji