Objavljeno: 10.5.2004

Cisco postavlja brezžične povezave v osrčje omrežij

Cisco je predstavil nov modul, ki omogoča vključitev brezžičnih omrežij v svoja največja stikala Catalyst 6500. Ta korak obenem odraža prepričanje proizvajalca, da je danes brezžična omrežna tehnologija dosegla zadostno stopnjo varnosti in zmožnosti tavanja, s čimer odpirajo vrata v največja podjetja. Novi modul Wireless LAN Services Module (WLSM) omogoča priključitev na stikalo družine 6500 tja do 300 dostopnih točk s skupno do 6.000 uporabniki.

Novi moduli ob uporabi sočasno predstavljenih dostopnih točk/mostov Aironet 1300 (primerni za notranjo in zunanjo postavitev) nudijo tudi zelo hiter preklop uporabnikov. Potrebnih je manj kot 50 ms za preklop iz točke na točko, kar omogoča vzpostavitev tudi najbolj zahtevnih omrežij (na primer za telefonske pogovore VoIP) na razmeroma velikem območju, ki ga pokrijejo dostopne točke.

Del nove generacije izdelkov je tudi nov sistem za upravljanje CiscoWorks Wireless LAN Solution Engine (WLSE) 2.7, ki omogoča učinkovit nadzor brezžičnih omrežij. Med drugim omogoča diagnostiko dostopnih točk, v primeru okvare pa lahko spremeni nastavitve preostalih točk, da z njimi pokrije izpad signala na posameznem mestu. Novi moduli so del strategije Cisco Structured Wireless-Aware Network (SWAN), ki so jo prvič objavili lani. Modul WSLM stane 18.000 dolarjev za podporo 150 dostopnim točkam, posamezna točka Aironet 1300 pa stane 1.300 dolarjev.

http://www.cisco.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji