Objavljeno: 22.3.2006

Cisco tudi pri nas predstavil »Cisco Unified Communications«

Cisco je v okviru konference Cisco Expo, ki je 21. in 22. marca potekala na Bledu, predstavil tehnologijo Cisco Unified Communications. Tehnologija, ki jo je podjetje sicer prvič predstavilo na CeBitu, naj bi v prihodnje prinesla lažje komuniciranje v poslovnem svetu in enotno okolje in nadzor nad vsemi vrstami komunikacij.

Cisco Unified Communications je odprto okolje, namenjeno vsem oblikam komunikacije v realnem času preko protokola IP. Okolje administratorjem omogoča enostaven nadzor in vzdrževanje komunikacijskega omrežja v podjetju, uporabniku pa ponuja enotno okolje in programsko opremo, en glede na to, kakšno obliko komunikacije uporabljajo. Sestavljata ga tako programska kot strojna oprema, Cisco pa je že predstavil nekaj naprav, ki jo podpirajo (predvsem IP telefonov) in nadgradil nekatere starejše izdelke, in predstavil nove različice programske opreme za IP komuniciranje.

Okolja Cisco Unified Communications ne podpirajo samo Ciscotovi izdelki, saj so že ob splovitvi na voljo tudi rešitve Ciscovih partnerjev. Tako je Nokia podprla okolje v nekaterih svojih mobilnih telefonih, z CIC združljivo napravo pa ponuja tudi podjetje RIM, ki izdeluje priljubljene mobilnike Blackberry.

Ponudbo strojne in programske opreme je Cisco dopolnil še z novim cenovnim modelom, ki bo kupcem omogočil nekoliko bolj prožno kupovanje licenc, obenem pa je enostavnejši tudi dokup licenc v primeru, ko nam obstoječe zmožnosti ne zadoščajo več.

http://www.cisco.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji