Objavljeno: 10.10.2002

Ciscu manjka izkušenj na področju SAN

Cisco je z nakupom družbe Andiamo Systems, ki izdeluje sisteme za omrežno hranjenje podatkov (SAN), napovedal hud boj za tržne deleže na tem področju. Optimistično so razmišljali celo o prvem ali drugem mestu, raziskava družbe Merrill Lynch pa jih je postavila na realna tla.

Le dobra polovica anketirancev (sto direktorjev oddelkov za informatiko iz ZDA in Evrope) je namreč menila, da bo Ciscu uspel preboj na tem trgu, ki ga obvladujeta družbi Brocade Communications in EMC. Analitiki celo ocenjujejo, da EMC-ju ustreza ostrejša konkurenca, saj bo to vplivalo na nižje cene in večjo širitev izdelkov SAN. Ne glede na to pa ima svoje adute tudi Cisco, ki naj bi z novimi izdelki podpiral do 768 vrat v enem samem ohišju.

Samo dobri izdelki pa ne bodo popravili vzdušja na trgu omrežnega hranjenja podatkov, saj so proračuni podjetij zaradi gospodarske recesije še vedno precej tenki. Raziskava Merrill Lyncha je pokazala, da bodo izdatki na tem področju letos višji za pet odstotkov, na celotnem področju IT pa verjetno manjši kot v letu 2001. Tretjina anketirancev je odgovorila, da bodo porabili več, 38 odstotkov pa manj.

http://www.ml.com

http://www.cisco.com

http://www.andiamo.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji