Objavljeno: 19.7.2000

CNET naj bi prevzel družbo Ziff-Davis

Podjetje CNET, ki zagotavlja informacije o storitvah ter izdelkih računalniške in informacijske tehnologije, objavlja tehnološke novice ter pripravlja televizijski program, bi z nakupom založbe Ziff-Davis pridobilo pomembne nove zmožnosti in storitve. Mednje sodijo revija Computer Shopper (http://www.zdnet.com/computershopper) za množični porabniški trg, internetne izobraževalne storitve Smart Planet (http://www.smartplanet.com) za področje tehnološke industrije ter obsežno informacijsko spletišče in dveri ZDNet (http://www.zdnet.com).

CNET Networks, ki ima sedež v San Francisco (http://www.cnet.com), naj bi zamenjal po 59 odstotkov svoje delnice za delnico Ziff Davisa, ki ima v celoti 85 milijonov delnic. Transakcija je po zadnjih borznih podatkih vredna 1, 6 milijarde dolarjev. Vodja CNET-a, Shelby Bonnie, naj bi ostal na mestu glavnega izvršnega direktorja, medtem ko bi Dan Rosensweig, Ziff-Davisov direktor, postal predsednik upravnega odbora nove skupne družbe.

Japonska banka Softbank Corp., ki je lastnik več kakor polovice newyorške založbe Ziff-Davis, se strinja s CNET-ovo pobudo in naj bi v novem podjetju imela 17-odstotni delež.

CNET bi s prijateljskim prevzemom Ziff-Davisa močno povečal svojo poslovno navzočnost na 25 krajevnih trgih v Evropi, Aziji, Severni Ameriki in Latinski Ameriki, saj je doslej imel, denimo v Aziji, samo osem spletnih podjetij.

Nova založba in internetna družba bi imela 1.600 zaposlenih in v letu 2001 predvidoma več kakor pol milijarde dolarjev prometa. Zanimivo je, da je Ziff-Davis prav pred kratkim končal z preureditvijo svojega poslovnega sistema, s katero je od matičnega podjetja tudi odcepil poslovne enote za sejemsko in prireditveno dejavnost, med katere sodijo NetWorld+Interop, Seybold Seminars in sloviti Comdex.

Po besedah CNET-ovega direktorja se sedanje poslovne dejavnosti obeh "zakoncev" prekrivajo samo 25-odstotno, kar naj bi bilo jamstvo za uspešno tržno rast nove družbe. Za uresničitev dogovora pa bodo morali, seveda, z združitvijo soglašati tudi delničarji obeh družb.

http://www.cnet.com

http://www.zdnet.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji