Objavljeno: 17.5.2006

CodePlex

Po zgledu številnih spletišč za sodelovanje razvijalcev (SourceForge, java.net...), je nedavno tudi Microsoft predstavil svojo rešitev za sodelovanje razvijalcev, poimenovano CodePlex. Trenutno še v fazi preizkušanja že ponuja brezplačno registracijo in sodelovanje v različnih skupinah, ki razvijajo rešitve pod različnimi odprtokodnimi dovoljenji, kot so npr. GPL, BSD ali Microsoftova lastna pobuda Shared Source.

Na spletišču je že mogoče najti kar nekaj projektov, med drugimi orodje za uporabo "Atlasa", Microsoftovega programskega ogrodja za AJAX, krmilni vmesnik iz ukazne vrstice za strežnik Team Foundation Server, poimenovan "Turtle" in tudi izvedbo jezika python za ogrodne .net, poimenovano "IronPython". Zanimivo je, da je tudi samo spletišče CodePlex na voljo kot projekt za sodelovanje. Gre za nadgradnjo ogrodja Team Foundation Server, razvito v jeziku C#.

CodePlex je nova pobuda, ki naj ne bi zamenjala obstoječih odlagališč kode, kot je npr. že obstoječi Microsoftov GotDotNet. Po preikzušanju, ki naj bi trajalo dober mesec dni, naj bi Microsoft spletišču posvetil precej več pozornosti. Javna predstavitev naj bi se zgodila na londonski konferenci posvečeni poslovni rabi odprte kode, ki se bo odvijala konec junija.

http://www.codeplex.com/

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji