Objavljeno: 10.10.2001

Compaq povečal spekter strojne opreme in storitev v družini Evo

Pomladi predstavljena Compaqova serija računalnikov in storitev Evo, namenjena poslovnim uporabnikom, je bogatejša za štiri računalnike in nekaj novih storitev, bistvena novost pa je v načinu prodaje, saj je računalnike sedaj mogoče tudi najeti skupaj s storitvami.

Sklop storitev Computing on Demand so pri Compaqu predstavili že julija, ko so pričeli tržiti tudi prvi sklop, imenovan Server on Demand, preko katerega ponujajo najem strežnikov ProLiant in sistemov za hrambo podatkov, pri čemer podjetja plačujejo le strojno opremo in storitve, ki jih potrebujejo, razširitve pa so zmerom na voljo. Drugi korak je Access on Demand, ki je namenjen srednjim in velikim podjetjem, v njem pa Compaq za zdaj le ameriškim kupcem ponuja najem osebnih in prenosnih računalnikov skupaj s storitvami kot so vzdrževanje, strojne in programske nadgradnje ter pomoč.

Evo Desktop D300v in D500 sta prva osebna računalnika, ki ju je mogoče tako najeti; manj zmogljivega D300v poganjajo Intelovi procesorji Pentium III ali Celeron, standardno pa ima vgrajenega 128 MB pomnilnika in vsaj 20 GB velik disk. Osnovna cena je 500 dolarjev brez dodatnih storitev, najemna cena pa 100 dolarjev na mesec skupaj s storitvami. Evo Desktop D500 temelji na Intelovem naboru 845 in procesorju Pentium 4. Osnovna cena je 720 dolarjev, najemna pa 130 dolarjev na mesec.

Najeti je mogoče tudi prenosnika Evo N400c in N600c. Model N400c, ki smo ga v Monitorju ravno testirali, poganja procesor Intel Pentium III s taktom 850 MHz, sodi pa v razred majhnih, a zmogljivih prenosnikov. Model N600c je nekoliko večji in zmogljivejši z novim Intelovim procesorjem Pentium III-M, ki deluje s taktom 1,066 GHz, ponaša pa se tudi s solidnim 14,1 palčnim zaslonom. Oba prenosnika tudi podpirata brezžični ethernet, na voljo pa sta za 1.100 dolarjev, oziroma 170 dolarjev mesečne naročnine s storitvami.

http://www.compaq.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji