Objavljeno: 19.2.2000

Compaq v vzponu

Compaq je zadnje četrtletje 1999 sklenil z dobičkom v višini 322 milijonov dolarjev, kar je bolje od pričakovanj na finančnih trgih. Rezultat je sicer slabši od tistega pred letom dni, ko je Compaq zabeležil dobiček v višini 758 milijonov dolarjev, toda to je bilo pred manjšo krizo, v katero je podjetje vstopilo v prvi polovici lanskega leta. Nivo prodaje je ostal enak kakor pred letom dni, skupno pa je promet znašal 10,5 milijarde dolarjev (10,85 milijarde dolarjev v zadnjem četrtletju 1998).

Kar 50 milijonov dolarjev so zaslužili z investicijami, kar je nova smer za podjetje, po oddelkih pa so se najbolj izkazali pri prodaji računalnikov za domačo rabo, katerih prodaja se je povečala za 24 %, na skupno dve milijardi dolarjev. Dobro je šlo tudi oddelku za storitve in strežniške sisteme, pri čemer so zabeležili sicer za 3 % manjši zaslužek v primerjavi z rezultati pred letom dni, vendar obenem za 8 % večji kakor v predhodnem četrtletju. Ta oddelek je hkrati največji del Compaqa, saj prinaša 5,3 milijarde dolarjev. Slabše se je izkazal oddelek za poslovne računalnike, kjer je prodaja glede na leto pred tem upadla za 19 %, skupno pa predstavlja 3,1 milijarde dolarjev.

Direktor Michael Capellas je z rezultati zadovoljen, saj meni, da so dokazali, da so v vzponu. Za letošnje leto tako napovedujejo zmerno rast v višini 15 %, ob tem pa naj bi naredili še nekaj optimalizacij poslovanja. Ob dobri novici se je vrednost delnic zvečala za 66 %, potem ko so zabeležili najnižjo vrednost v zadnjih dveh letih.

http://www.compaq.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji