Objavljeno: 1.10.2001

Compaqove omrežne naprave za množice

Compaq meni, da so današnji uporabniki omrežnih tehnologij bolj ali manj tehnični strokovnjaki in da je za resen prodor med domače uporabnike omrežja potrebno narediti bolj prijazna. Vrsta omrežnih izdelkov pod imenom iPaq je namenjena prav takim uporabnikom.

Osnova skupine izdelkov je iPaq Connection Point CP-2W Wireless Broadband Gateway, ki je hkrati 4 vratno stikalo hitrosti 10/100 Mb/s in koncentrator za brezžični Ethernet 802.11b. Vgrajen ima požarni zid, šifriranje brezžičnih komunikacij in podporo tunelskim komunikacijam VPN.

Na voljo so tudi brezžične omrežne kartice in sicer v različici USB (140 USD) ali PC Card (130 USD). Za Američane je zanimiva tudi omrežna kartica, ki deluje po domači telefonski napeljavi in sicer s hitrostjo 10 Mb/s. Seveda so na voljo tudi običajne omrežne kartice hitrosti 10/100 Mb/s; v različicah USB, PCI ali PC Card.

Vsi izdelki se odlikujejo po enostavni namestitvi in uporabi, Compaq pa domačim uporabnikom ponuja tudi spletno stran, ki jim bo svetovala pri nakupu. Z odgovorom na nekaj kratkih vprašanj bodo morebitni kupci izvedeli kakšno opremo potrebujejo.

http://www.compaq.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji