Objavljeno: 13.9.2002

Corel Grafigo

Corel je na sejmu Seybold prikazal povsem nov programski paket Grafigo, ki je namenjen izključno prihajajočim peresnikom TabletPC. Corel s tem postaja poleg Microsofta prvi veliki podpornik platforme Windows XP TabletPC Edition, operacijskega sistema za prenosne računalnike, ki jih ne krmilimo prek tipkovnice in miške, ampak s pomočjo peresa prek zaslona občutljivega na dotik.

Grafigo je programski paket, ki ni narejen na osnovi obstoječih Corelovih paketov, temveč je zasnovan povsem od začetka z mislijo k uporabi brez tipkovnice. Združuje lastnosti risarskih, slikarskih programov in programov za skupinsko delo. Namenjen je predvsem poslovni rabi na terenu za tiste, ki večino delovnega časa preživijo daleč od pisalne mize, ob tem pa morajo vseeno sodelovati z drugimi v poslovnem procesu. Program tako omogoča skupinsko sodelovanje, v katerem je mogoče vnašati risbe, skice, zapiske in druge informacije, pri tem pa zna Grafigo razpoznavati pisavo, pa tudi like, ki jih primerja s tistimi v vgrajeni knjižnici. Uporabnik lahko tako z razmeroma malo truda izdela kvalitetne dokumente, ki jih je mogoče nadalje obdelovati v drugih programih.

Program je trenutno še v razvojni fazi, tako da celoten spekter funkcij še ni povsem določen. Prav tako še ni določeno, kdaj bo izdelek dokončan in namenjen prodaji. Zanimivo je tudi, da je Corel prvič izdelal v celoti izdelek v jeziku C#, ki je sestavni del razvojnega paketa Visual Studio .NET. Pri Corelu tudi poudarjajo, da je Grafigo projekt, katerega sadove nameravajo kasneje uporabljati tudi v ostalih izdelkih iz svoje ponudbe.

http://www.corel.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji