Objavljeno: 15.4.2003

Corel Painter 8

Kljub težkim finančnim razmeram pri Corelu nadaljujejo s predstavitvijo novih programov. Tokrat je na vrsti znameniti programski slikarski program Painter. Corel je Painter pridobil z nakupom kompleta programov za grafično oblikovanje od družbe Metatools, tokratna različica pa je prva, ki je v celoti nastala pod Corelovim nadzorom. Novi Painter 8 skuša računalniški program še bolj približati umetnikom in vsem tistim, ki jih zanima kreativno ustvarjanje s pomočjo digitalne tehnike.

Nova različica ima prenovljen uporabniški vmesnik, ki je bolj pregleden, hkrati pa na zaslonu ne zavzema toliko prostora kot doslej. Nova je paleta Tracker, prek katere pridemo hitro do zadnjih uporabljenih nastavitev in orodij, kot so na primer digitalni >>lopiči. Mimogrede, v paketu je zdaj kar okoli 400 novih čopičev, ustvarimo pa lahko tudi svoje z novim orodjem Brush Creator. V pomoč je tudi okoli 30 vnaprej definiranih podlag in novo orodje za mešanje barv.

Bolj učinkovito kot doslej je mogoče narediti risbo, ki ima za podlago fotografijo. S pomočjo orodij lahko tako predlogo hitro spremenimo v umetniški izdelek, ki oponaša voščenke, oglje ali akvarel. Poleg samodejnega načina je moč podrobnosti spreminjati ročno, kar daje celoti še boljši videz. Painter 8 kljub svoji specifični zasnovi ohranja popolno združljivost z vodilnim programom na podlagi digitalne fotografije - Adobe Photoshopom. Združljivost pa se ne ustavi samo na nivoju datotek, temveč lahko med programoma izmenjujemo podatke o slojih, maskah in barvnih kanalih.

Corel poleg tega ponuja zelo ugodne cene za nadgradnje iz Pohotoshopa, kjer kupec plača le polovico celotnega zneska, postavljenega na 300 dolarjev. Corel Painter 8 bo na voljo tudi v posebni šolski različici, kjer bo stal le 100 dolarjev. Začetek prodaje je postavljen na maj.

http://www.corel.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji