Objavljeno: 27.9.2004

Corel Painter IX

Corel Painter IX se lahko pohvali z novimi orodji za profesionalne in amaterske slikarje, v nekaterih elementih pa je tudi 10-krat hitrejši od predhodnika. Deveta različica Painterja prinaša rahlo spremenjen uporabniški vmesnik, predvsem na področju nastavitev čopičev in drugih slikarskih pripomočkov. V pomoč pri risanju natančnih krivulj je novo orodje Snap-to-Path Painting, ki poteze čopiča omeji na vodilne črte ali krivulje, kar so si sposodili iz programov za vektorsko risanje.

Pri Corelu so precej izboljšali oponašanje dveh načinov slikanja: risanje z oljnimi barvami in akvarele. V obeh primerih je rezultat risanja bolj realističen kot doslej, oponaša pa obnašanje materialov iz realnega okolja. Za slikarsko obdelavo na podlagi fotografij pa je novo orodje za kloniranje Quick Clone, ki precej skrajša postopek predelave gradiva. Za tiste, ki v Painterju pripravljajo animacije pa je na voljo novo orodje, s katerim lahko natančno določimo število sličic na sekundo, ki bodo tvorile animacijo oziroma video posnetek.

Painter IX prinaša tudi popolno združljivost z Adobe Photoshopom (na nivoju datotek PSD, slojev, mask in alfa kanalov). Vgrajena je podpora za nove grafične tablice Wacom Intuos 3, kjer s pridom uporablja nove tipke in drsne površine za zumiranje in premikanje po sliki. Program vsebuje tudi boljša orodja za nadzor barv, vključno s podporo za barvne profile ICC 4.0. Za Painter IX bo treba odšteti v ZDA 430 dolarjev, nadgradnje pa 230 dolarjev.

http://www.corel.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji