Objavljeno: 15.7.2002

Corel Ventura 10

Po daljšem zatišju se je kanadski Corel ponovno oglasil z novim izdelkom, tokrat paketom za namizno založništvo Ventura 10. Corel je novo različico še bolj potisnil v poslovne vode, torej v oblikovanje dokumentov, ki so povezani s poslovnimi procesi. Med glavnimi novostmi je tako zmožnost uvoza podatkov v obliki XML, skupaj z urejevalnikom Corel Xmetal pa postaja celota močno orodje za transformacijo, oblikovanje in objavo podatkov iz najrazličnejših virov.

Sicer pa je program dobil številne izboljšave na ključnih področjih za namizno založništvo. Orodje Table Tags omogoča, da lahko popravljamo in oblikujemo več tabel sočasno, s čimer postaja izdelek eden najzmogljivejših za delo s tabelami. Nova različica zna tudi neposredno iz programa izdelovati prenosljive datoteke Acrobat PDF, kar lajša integracijo z drugimi paketi in prenosljivost dokumentov. Podpora za PDF je še posebej optimizirana za profesionalno rabo, torej vsebuje vse potrebno za hitro in učinkovito tiskanje. Vgrajeno je tudi orodje Preflight Engine, ki analizira dokument in opozarja na morebitne napake ali težave pri pripravi dokumentov za tisk, izvoz v PDF in objavo na spletu.

Pri Corelu so tudi precej izboljšali grafična orodja, med drugim pa vsebuje paket čez 50 novih grafičnih učinkov. Tako kot bi lahko pričakovali, se je Corel pri združljivosti z drugimi grafičnimi orodji še posebej potrudil glede podpore za druge programe v lastni hiši, zlasti prihajajoči CorelDRAW 11. Za večje projekte sta na voljo funkciji Navigator in Tag Window. Prva omogoča pregled strukture dokumentov, druga pa urejanje in upravljanje stilnih strani (style sheets), ki so nadvse uporabni predvsem pri obsežnejših dokumentih.

Corel načrtuje začetek prodaje nove različice Ventura 10 za konec septembra 2002. V ZDA bo za paket treba odšteti 700 dolarjev, za nadgradnje pa 250 dolarjev. Evropske cene bodo sporočene naknadno.

http://www.corel.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji