Objavljeno: 10.3.2003

Corel WordPerfect Office 11

Corel bo aprila začel s prodajo novega kompleta pisarniških programov WordPerfect Office 11, s čimer bodo vsaj za dva meseca prehiteli Microsoft in njihov Office 2003. WordPerfect 11 prihaja v prodajo v relativno ugodnem trenutku za družbo Corel, saj so ti v minulem letu uspeli prepričati kar nekaj velikih proizvajalcev računalnikov, da vključijo pisarniški paket v osnovno ponudbo svojih izdelkov.

Z novo različico nameravajo nadaljevati ta ugoden trend, obenem pa so paket modernizirali z nekaterimi novimi tehnologijami in funkcijami. Podobno kot pri paketu Microsoft Office 2003 je glavna tema novega WordPerfect Officea 11 vsesplošna podpora za opisni jezik XML, ki postaja vse bolj temelj za izmenjavo podatkov ne samo med informacijskimi sistemi temveč tudi namiznimi programi.

Poleg tega, da zna WordPerfect Office 11 podatke iz urejevalnika, preglednice in predstavitvenega programa za zapisati v obliki XML dokumentov, je odslej sestavni del paket tudi zmožnost neposredne izdelave dokumentov Acrobat PDF. Ob vsem tem pri Corelu niso spreminjali osnovnega zapisa programov, ki so tako nazaj združljivi vse do dokumentov iz različice WordPerfect Office 6.1.

Pomembna novost so tudi vgrajena orodja za skupinsko delo in sledenje toka dokumentov, ki omogočajo med drugim sodelovanje z uporabniki, ki uporabljajo Microsoft Office oziroma njegov paket Outlook. Nove funkcije Reveal Codes in RealTime Preview omogočajo natančen pregled nad oblikovanjem dokumentov, zlasti ko gre za kompleksnejše, daljše dokumente. Zanimiva je odločitev, da uporabnikom ponudijo alternativni videz v urejevalniku besedil, ki z modrim ozadjem in le osnovnimi menuji oponaša nekdanje obnašanje WordPerfecta v najbolj slavnih dnevih, ko je bil v uporabi še DOS. Preglednica Quattro Pro ima izboljšana orodja za izdelavo grafov, zanimiva pa je funkcija ZIM SMS Office, s katero lahko sprožimo ponovni izračun preglednice prek SMS sporočila in mobilnega telefona.

Seveda pa ostaja eden glavnih adutov celotnega paketa nižja cena, s katero računajo predvsem na proizvajalce računalnikov, ki na ta način svojim izdelkom na poceni način dodajo vrednost. Tak način prodaje naj bi predstavljal večino prodanih licenc. Kljub temu so znane cene tudi za polne pakete - WordPerfect Office 11 Standard Edition bo stal v ZDA 300 dolarjev, nadgradnje pa polovico manj. Različica Standard Edition vsebuje urejevalnik WordPerfect, preglednico Quattro Pro in predstavitveni program Presentations. Zmogljivejša različica Professional Edition poleg teh vsebuje tudi program za delo z zbirkami podatkov Paradox. Corel bo ponudil tudi posebno različico za izobraževalne ustanove, ki bo stala 100 dolarjev.

http://www.corel.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji