Objavljeno: 3.3.2004

Corelov WordPerfect 12

Programska hiša Corel je včeraj napovedala novo različico pisarniških orodij, ki naj bi bil bistveno cenejša alternativa Microsoftovi zbirki Office predvsem pri potrošnikih in v majhnih podjetijh. WordPerfect Office 12, ki bo naprodaj aprila, bo vključeval urejevalnik besedil WordPerfect, preglednico Quattro Pro in program za predstavitve z imenom Presentations.

V novi različici so pri Corelu predvsem izboljšali izdelke tako, da so bolje združljivi z zbirko Microsoft Office. Nov način delovanja v združljivem načinu omogoča shranjevanje dokumentov neposredno v zapise zbirke Office, pa tudi programski vmesnik WordPerfecta je v tem načinu zelo podoben Wordu. Pri Corelu se zavedajo ,da je velikim podjetjem težje zamenjati Microsoftove pisarniške programe z drugimi, zato bodo svoje nove programe ponujali predvsem posameznikom in manjšim podjetjem in organizacijam.

Čeprav so pred dvema letoma nekateri izdelovalci začeli v nove osebne računalnike nameščati Corelove programe, so nedavno spet začeli nameščati Microsoftove izdelke - zaenkrat je ostal le glavni Corelov zagovornik Dell.

Zbirka ne bo na voljo v Slovenščini, polna različica pa bo stala 300, nadgradnja iz prejšnjih različic pa 150 dolarjev. Microsoftova zbirka v ZDA stane 400 dolarjev, nadgradnja pa 240 dolarjev.

http://www.corel.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji