Objavljeno: 26.9.2002

Creative Labs Audigy 2

Podjetje Creative Labs, znano po svojih izdelkih Sound Blaster, je predstavilo novo generacijo zvočnih kartic Audigy 2. Nove kartice podpirajo zvok z ločljivostjo 24 bitov in frekvenco vzorčenja 192 kHz, s povsem novim procesorjem pa zagotavljajo 24-bitno podatkovno pot in razmerje med signalom in šumom, ki znaša kar 106 dB. V računalnikih opremljenih z enoto DVD-ROM (vsaj 6x), bo nova kartica omogočala tudi dekodiranje in predvajanje posnetkov DVD Audio. Ob tem so razširili tudi podporo za prostorski zvok, saj Audigy 2 podpira sedem zvočnikov (sistem 6.1), skladen pa je s prostorskimi standardi THX in Dolby Digital EX. Creative Labs namerava kasneje predstaviti tudi zvočnike, ki bodo znale izkoriščati dodatne možnosti (dodan bo še zadnji centralni zvočnik).

Sicer pa je Audigy 2 doživel še nekaj manjših sprememb. Kartica v celoti ustreza programskemu vmesniku Windows Media Audio 9, kjer podpira 64 strojnih zvočnih glasov Direct3D, vsebuje pa tudi nove učinke, kot so morfanje zvoka, odmevi in filtriranje. Že osnovan različica vsebuje tudi vmesnik firewire, najzmogljivejša različica Platinum, ki bo tako kot predhodnica prve generacije vsebovala tudi zunanjo enoto s priključki, pa bo imela kar dva priključka firewire. Pri digitalnem izhodu S-PDIF pa kartica filtrira nedovoljene zvočne vsebine in se

samodejno izklopi, ko naleti na poskus piratiziranja posnetkov.

Kljub temu, da bo družina izdelkov Audigy 2 sčasoma nadomestila sedanjo generacijo, ta za zdaj zaradi zelo dobre prodaje ostaja na trgu. Osnovni Audigy 2 bo na voljo oktobra za okoli 130 dolarjev, za najzmogljivejšo različico Audigy 2 Platinum pa bo treba odšteti 200 dolarjev.

http://www.creaf.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji