Objavljeno: 16.10.2002

Creative Labs Nomad Jukebox Zen

Creative Labs pripravlja nov predvajalnik digitalnih posnetkov MP3, ki se lahko pohvali s precej manjšimi dimenzijami, kot predhodniki. Po obliki je Nomad Zen precej spominja na Applovo uspešnico iPod, podobne naj bi bile tudi dimenzije, ki so le malo večje od diska, ki je v notranjosti. Toda Nomad Zen naj bi nudil nekaj posebnosti, ki jih Apple, pa tudi drugi proizvajalci ne nudijo.

Nomad Jukebox Zen bo tako prvi predvajalnik digitalne glasbe z vgrajenim diskom, ki bo podpiral najnovejšo različico večpredstavnega zapisa Windows Media Audio (WMA) 9. S tem zapisom naj bi na vgrajeni 20 GB disk lahko posneli do 8000 pesmi. Podprt je tudi zapis MP3, vendar bo na enakem disk polovico manj skladb. Predvajalnik ima kar dva vmesnika USB (1.1) in Firewire, kar olajša priključitev na različne sisteme.

Vgrajeni litijev akumulator naj bi zadostoval za okoli 12 ure neprekinjenega poslušanja, predvajalnik pa se lahko pohvali tudi z napredno tehnologijo EAX, ki jo poznamo že iz zvočnih kartic podjetja Creative Labs. Ob tem velja omeniti, da je predvajalnik zagotavlja visoko kvaliteto zvoka, saj je razmerje med signalom in šumom kar 98 dB. Sistem bo podpiral računalnike z okoljem Windows, priložen pa bo tudi program za sinhronizacijo in prenos skladb med računalnikom in predvajalnikom.

http://www.creaf.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji