Objavljeno: 17.8.2001

Creative predstavil revolucionaren procesor za zvok

Eno izmed vodilnih podjetij na področju izdelkov za večpredstavnost, Creative, je predstavilo Audigy, nov procesor za zvočne kartice, ki naj bi po podatkih proizvajalca zmogel obdelati štirikrat več učinkov kot njegov predhodnik, trenutno najbolj cenjen procesor EMU10K1, ki poganja kartice Sound Blaster Live! Hkrati s procesorjem so predstavili tudi programsko opremo EAX ADVANCED HD, ki že izkorišča vse prednosti novega procesorja.

32-bitno jedro procesorja omogoča nekatere nove funkcije, ki se jih bodo razveselili predvsem navdušenci nad računalniškimi igrami, filmi v zapisu DVD in glasbo. Procesor tako podpira predvajanje do štirih hkratnih zvočnih okolij v realnem času, dodelani so prehodi med zvočnimi okolji, podprt je učinek odbijanja zvoka od oddaljenih površin in njegovo vračanje nazaj v vseh treh dimenzijah, izboljšana pa je tudi podpora za prostorski zvok.

Za ustvarjalce iger so pri Creativu pripravili EAX ADVANCED HD zvočno knjižnico, ki podpira programske vmesnike Microsoft Direct Sound, OpenAL in Dolby Digital 5.1. Programska oprema poleg tega prinaša tudi nekaj drugih poslastic, kot je odprava neželenih šumov iz digitalnih glasbenih zapisov, spreminjanje hitrosti predvajanja zvočnega posnetka brez spremembe višine zvoka ali kvalitete zapisa, podporo za veliko število dodatnih zvočnih učinkov in DREAM, ki omogoča pretvorbo običajnega stereo zvoka v prostorski zvok.

http://www.creaf.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji