Objavljeno: 8.3.2004

Črtne kode v zapisu PDF

Družba Adobe bo v svoj zapis PDF vključila možnost zapisovanja črtne kode. Tako bodo zagotovili hitrejšo in enostavnejšo obdelavo obrazcev, namenjenih tisku. Med prvimi podporniki je že davčni urad v ZDA, ki bo preizkusil črtno kodo na davčnih obrazcih za leto 2003.

Pri Adobu so napovedali tudi razvojno različico programa Adobe Designer, namenjenega pripravi obrazcev in združevanju zapisa PDF in podatkovnega zapisa XML. Elektronski obrazci so ključnega pomena za Adobe, saj skušajo tako razširiti funkcionalno in tudi trg. Zapis, sprva namenjen elektronski izmenjavi dokumentov, bo tako postal zanimiv vsebnik za izmenjavo poslovnih podatkov.

Prejemniki lahko dokument PDF izpolnijo v svojem osebnem računalniku s programom Adobe Reader, ki mu bodo dodali tudi modul za črtno kodo. Program bo črtno kodo proizvedel sam, sproti, ko bo uporabnik vnašal podatke. Posamezna črtna koda bo lahko vsebovala do 2000 znakov podatkov. Po koncu vnosa bo uporabnik dokument natisnil, optično prebral črtno kodo in jo poslal kot rezultat v strežnik za zbiranje podatkov.

Sistem bo na voljo do konca leta 2004.

http://www.adobe.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji