Objavljeno: 11.4.2009

D-Link DIR-685

Brezžični usmerjevalniki še vedno čakajo na končno potrditev brezžičnega N-standarda (802.11n), medtem pa proizvajalci skušajo z različnimi inovacijami opremiti aktualne modele in jih tako narediti privlačenjše kupcem. Pri D-Linku so prišli na zanimivo idejo in jo tudi udejanjili v praksi. DIR-685 je tako hibrid brezžičnega usmerjevalnika in digitalnega foto okvirja.

Pri D-Linku trdijo, da njihovi brezžični usmerjevalniki obvladujejo kar tretjino tržišča naprav, ki znajo komunicirati na prvih osnutkih N-standarda. Novinec DIR-685 na tem področju ne prinaša bistvenih novosti, se pa zato podaja v povsem nove vode. S privlačno obliko in vgrajenim 3,2-palčnim zaslonom LCD bo skušal prepričati domače uporabnike, da mala siva škatla zmore biti tudi zabavna in del vsakdana. Vgradnja koncepta digitalnega foto okvirja je v tem primeru še nadgrajena, saj zaslon lahko prikazuje tudi stanje omrežja in nastavitev usmerjevalnika, celo manj zahtevne video posnetke lahko preko omrežja prikaže (tehnologija SharePort).

Na usmerjevalnik je moč priklopiti tudi različne USB-pomnilnike, s pomočjo v napravo vgrajene programske opreme pa se lahko usmerjevalnik prelevi v FTP-strežnik, Bittorrent odjemalec, napravo NAS ... Skladno z zelenimi usmeritvami proizvajalcev, se tudi DIR-685 lahko pohvali z varčnim delovanjem, saj ob manjših obremenitvah izklaplja dele usmerjevalnika (oziroma njihovo porabo energije) in tako omogoča do 30-odstotne prihranke pri električnem računu (če bi le-ta bil odvisen zgolj od usmerjevalnika, seveda). Usmerjevalnik je tokrat brez zunanjih anten, pri D-Linku pa tudi niso razkrili, ali vgrajeni foto okvir, bolje rečeno njegova elektronika, vpliva na domet in druge zmogljivosti usmerjevalnika.

www.d-link.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji