Objavljeno: 5.10.2012

Daljinec z zaslonom na dotik

Logitech ima novega člana družine priznanih univerzalnih pametnih daljincev Harmony Touch, ki se lahko pohvali z zaslonom na dotik in možnostjo krmiljenja s pomočjo kretenj. Z vgradnjo 2,4-palčnega barvnega zaslona je Logitech uspel doseči kar nekaj ciljev. Najprej je celoten daljinec lahko manjši, kot bi sicer pričakovali od večfunkcijske naprave tovrstnega tipa. Poleg tega ima manj tipk, kar je prijaznejše do uporabnika.

Večino funkcij so namreč preselili v računalniško krmiljen zaslon na dotik, ki v marsičem spominja na pametni telefon. S kretnjami se lahko namreč premikamo po zaslonih, izbiramo, dodajamo in odstranjujemo funkcije ter prilagajamo videz lastnim okusom. Spreminjamo lahko celo pomen posamezne kretnje. V osnovi z zdrsom levo in desno med predvajanjem poženemo "previjanje" vsebin, gor in dol nas premika po menijih, kratek pritisk pa sproži premor oziroma prevajanje.

Na zaslonu lahko pripravimo bližnjice do priljubljenih TV programov in jih opremimo z logotipi kanalov. Prav tako lahko ustvarimo lastne funkcije in jim damo uporabniško nastavljive ikone. Tako kot druge daljince Harmony lahko tudi tega priključimo na računalnik in tam pripravimo osvežitev ter nastavitev vseh parametrov delovanja. Vsa ta sodobna tehnologija pa ni poceni, saj je treba za Harmony Touch odšteti v ZDA kar 250 dolarjev. Za ta denar pa že dobimo spodoben pametni telefon, ki zna z ustreznim programom delovati tudi kot daljinec.

http://www.logitech.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji