Objavljeno: 30.3.2007

Dan Oracle Aplikacij v Sloveniji

V ljubljanskem hotelu Lev je Oracle organiziral pomemben dogodek za področje poslovnih aplikativnih rešitev. Poleg predstavitev nekaterih zadnjih projektov je prvič javno v Sloveniji predstavil tudi Oracle (Siebel) CRM rešitve. Tako na slovenski trg vstopa s svojo najmočnejšo ponudbo v tem hitro rastočem segmentu poslovne informatike.

Po mnenju predstavnikov podjetja se zorenje slovenskih organizacij, v smislu pripravljenosti na uvajanje CRM rešitev v svoje poslovanje, v zadnjem času kaže kot povečano povpraševanje po CRM rešitvah. Oracle na tem področju stavi na dopolnjevanje "operativnih CRM rešitev" z "analitičnimi CRM rešitvami", kar je bilo do nedavnega zelo uspešno skrito pod površino razumevanja Siebel CRM-ja.

Kljub temu, da Oracle letos praznuje 15-letnico prisotnosti v Sloveniji, se je za vstop na trg poslovnih aplikacij odločil sorazmerno pozno, šele leta 2004. Ta hip imajo v Sloveniji že tri dobro usposobljene partnerje (MAOP, OSIR, Četrta Pot), ki lahko prevzamejo tudi zahtevnejše implementacijske projekte, kar dopolnjujejo po potrebi z svetovalci iz globalne organizacije Oracle Consulting. V dobrih dveh letih obstoja ponudbe poslovnih aplikacij Oracle na slovenskem trgu se družba lahko pohvali že z nekaj uspešnimi projekti, med katere nedvomno sodijo implementacije v družbah Uniorju, IUV in IPS.

Posledica poznega vstopa na trg je relativno majhen tržni delež, ki je v svetovnem merilu bistveno večji - Oracle po poročilih neodvisnih analitskih hiš zaseda prvo mesto po tržnem deležu na področju poslovnih aplikacij za upravljanje s človeškim kapitalom (Human Capital Management - HCM), za upravljanje odnosov s strankami (Customer Relationship Management - CRM), za upravljanje s preskrbovalnimi verigami (Supply Chain Management - SCM).

Za še večji uspeh na tem segmentu Oracle v Sloveniji načrtuje številne aktivnosti, s katerimi naj bi povečali zanimanje za aplikacije. Med njimi je na prvem mestu prilagoditev produktov slovenskemu tržišču. Slovenjenje in lokalizacija ključnih aplikacij Oracle E-Business Suite-a je kompleksen projekt, ki poteka neprekinjeno od priprav na vstop na slovensko tržišče. Samo za ilustracijo, doslej je prevedenih v slovenski jezik več kot 1.200.000 besed in stavčnih zvez, ki se ob vsakem popravku ustrezno ažurirajo.

http://www.oracle.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji