Objavljeno: 9.4.2003

Danes odpira vrata prenovljen Teleinfos

Kot vse kaže osrednji telekomunikacijski sejem Teleinfos ponovno pridobiva svojo vlogo, saj ga letos ne bojkotirajo niti operaterji mobilne telefonije, niti prodajalci mobilnih telefonov, prisoten pa je tudi eden ponudnik dostopa do interneta. Teleinfos 03 bo potekal od srede do sobote v Cankarjevem domu.

Organizatorji so se odločili za precej drugačen pristop k sami prireditvi, saj je vstop za obiskovalce letos prvič prost, vendar zgolj finančno. Prireditelji namreč zahtevajo od obiskovalcev osebne podatke in izpolnitev ankete, pri tem pa na njihovi spletni strani ni nobenih zagotovil kaj se bo s temi podatki zgodilo. Izjema je prvi dan, ki je namenjen poslovni konferenci, na katero je mogoče priti zgolj s povabilom. Na tej konferenci bodo predstavniki na slovenskem trgu najvidnejših podjetij s področja računalništva in telekomunikacij predstavili vizije razvoja telekomunikacij, sledila pa bo še okrogla miza na kateri bodo sodelovali direktorji teh podjetij.

V četrtek bo potekala tehnološka konferenca, ki je namenjena bolj tehnološkim vidikom telekomunikacij, vendar predvsem na ravni naprednih uporabnikov in ne inženirjev. Hkrati bodo potekala predavanja za študente, dijake in učitelje na katerih bodo predstavljeni vplivi telekomunikacij na izobraževalni proces danes in v prihodnosti. Študentska in izobraževalna konferenca bosta potekali še v petek.

Na razstavnem delu letos sodeluje 50 podjetij in zavodov, nekateri med njimi tudi v parkih, kot jih poznamo že iz Infosa. Tako bomo lahko videli park e-uprave, predstavitve mladih podjetij, e-izobraževanja, internetnih zdravstvenih storitev, tehnološki park, svoj park pa imata tudi Gospodarska zbornica Slovenije in SiOL.

http://www.teleinfos.org

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji