Objavljeno: 23.6.2006

Datalab in Oracle z roko v roki

Slovenski proizvajalec poslovno informacijskih sistemov podjetje Datalab Tehnologije in Oracle Software sta podpisala pogodbo o dolgoročnem sodelovanju. Dogovor v prvi vrsti pomeni prehod poslovnega informacijskega sistema Pantheon na Oraclovo tehnologijo - konkretneje na njihovo podatkovno zbirko. Povezovanje bo Datalabu omogočilo neodvisnost od operacijskega sistema na ravni podatkovnega strežnika, kar drugače pomeni, tudi možnost prodaje strankam, ki imajo kot osnovni strežniški operacijski sistem nameščen Linux.

Odjemalec bo še naprej vezan na okolje Windows, a se bo njegova vloga dolgoročno zmanjševala. V nadaljevanju sodelovanja družbi načrtujeta tudi skupen tržni in marketinški nastop na trgih Vzhodne, Srednje in Južne Evrope. Podjetji sta obenem dorekli tudi sistem licenciranja, ki bo - tako vodstvi- cenovno dostopen tudi najmanjšim podjetjem. Predsednik uprave Datalaba Moreno Rodman je napovedal, da si podjetje v prihodnjih desetih letih želi postati eno vodilnih evropskih podjetij na področju poslovno-informacijskih sistemov za mikro, mala in srednja podjetja.

Na novinarski konferenci so predstavili tudi prvi primer prehoda iz poslovnega sistema SAP R/3 na sistem Pantheon, za kar se je odločilo podjetje FMC. V FMC-ju bodo z njim enovito pokrili vse svoje potrebe, od blagovnega poslovanja, proizvodnje, kadrovskih evidenc, računovodstva, do nadzora poslovanja. V FMC-ju so prepričani, da bo novi informacijski sistem zanje pomenil optimiziranje poslovanja na vseh ravneh. Sodelovanje podjetij FMC in Datalab se utegne še okrepiti s skupnimi projekti. Pantheon sicer uporablja že okoli 3000 podjetij doma in v tujini.

Predstavniki podjetij Oracle in Datalab ob predstavitvi strateškega sodelovanja (od leve proti desni) Torsti Pullola (Oracle), Moreno Rodman (Datalab), Rajko Novak (Oracle) in Andrej Mertelj (Datalab)

Moreno Rodman (predsednik uprave, Datalab) in Boštjan Mencigar (direktor prodaje, FMC)

www.datalab.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji