Objavljeno: 22.5.2009

DDR3-pomnilnik pri 2.533 MHz

Corsair že dolgo časa slavi po pripravi računalniških komponent po meri računalniških entuziastov, navijalcev, če želite. Seveda morajo svoje znanje vedno znova dokazovati in upravičevati tudi v praksi. Tokrat jim je uspel prav poseben podvig, saj so svoj pomnilnik pripravili do delovanja pri 2.533 MHz, kar je tudi trenutni svetovni rekord v tej kategoriji.

Da je dosežek še bolj občudovanja vreden, priča tudi podatek da so uporabili kar tri module Dominator GT 2000C7 v trikanalnem načinu delovanja, kar je v nasprotju z običajnimi navijaškimi postopki, kjer se zaradi čim manjših možnosti napak uporablja le en pomnilniški modul manjše kapacitete. Corsairjev trojček pa je premogel skupno kapaciteto kar 6 GB.

Rekord je bil dosežen ob uporabi sistema s procesorjem Intel Core i7 ter osnovne plošče proizvajalca eVGA, temelječe na čipovju Intel X58. 2.533 MHz je resnično impresivnih, saj je to občutno več od trenutnega standarda JEDEC, ki predvideva delovanje DDR3-pomnilnikov do frekvence 1.333 MHz. Corsair za pomnilnike Dominator GT jamči z doživljenjsko garancijo.

www.corsair.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji