Objavljeno: 30.11.2010

Decembrska številka revije Monitor

Z zadnjim torkom v mesecu je spet na voljo nova številka naše revije. Tokrat smo pod drobnogled postavili netbooke, majhne računalnike, ki stanejo od 300 evrov in navzgor – kot nalašč za kako božično darilo. Pojem netbook smo glede na naš zadnji preizkus letos nekoliko razširi, saj te naprave že presegajo prvotne okvirje, predvsem po velikosti zaslona (saj gredo tudi čez 11 palcev), so pa tudi vse bolj zmogljivi (in, posledično, tudi dragi).

V tej številki se tudi lotili prav posebnih tiskalnikov – takih, ki objekt dobesedno izdelajo, gre torej za 3D tiskalnike. Dobro, nismo jih preizkušali po ustaljenih smernicah, kot to počnemo pri navadnih tiskalnikih, si pa lahko preberete veliko o različnih tehnologijah 3D tiska ter pot malega škrata od ideje pa do končne izdelave.

Med novosti smo v roke dobili novi Samsungov telefon, ki ga poganja operacijski sistem Windows Phone 7. Microsoft je na področju pametnih telefonov v zadnjem času nekoliko dremal, Phone 7 pa je njegov odgovor na Appplov iPhone ter na operacijski sistem Android. V vojni pametnih telefonov pa je tudi Nokia poslala v boj novo orožje, tekmece namerava loviti z zmogljivim modelom N8.

Na področju strojne opreme pa moramo vsekakor omeniti še novi Applov prenosnik, MacBook Air. Gre za neverjetno tanko napravo, ki očitno kaže Applove smernice na področju prenosnikov. Omenimo lahko tudi Microsoft Kinect, ki je naprava, ki jo priključimo na igralno konzolo Xbox, omogoča pa upravljanje in igranje iger le s telesom. Za nadzor nad likom tako skačemo po dnevni sobi, brez kakih naprav v roki.

Kot vedno pa se najde veliko rednih preizkusov strojne opreme, pa nekaj novih programov za sistem Android (konkretno predvajalnike glasbe in videa), mnenja, velik preizkus protivirusnih programov za podjetja, trike za pohitritev delovanja Oken, itd.

http://www.monitor.si/revija.php?id=133

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji