Objavljeno: 18.6.2011

DeepShot sinhronizira programe med računalniki in telefoni

Tsung-Hsiang Chang, absolvent znamenite univerze MIT in Yang Li iz družbe Google sta družno razvila zanimiv sistem za sinhronizacijo programov in podatkov na zaslonih med osebnim računalnikom in mobilnim telefonom. Če želimo s pomočjo rešitve imenovane DeepShoot prenesti stanje programa in zaslona spletne storitve iz računalnika na telefon, je dovolj, da naredimo s telefonom fotografijo.

To je dovolj da telefon nadaljuje tam, kjer smo končali pri računalniku. Zamisel deluje na posredovanju unikatnih naslovov URI (unified resource identifier), ki so temelj za uporabniške seje pri večini spletnih storitev. Za to sta potrebna programa na osebnem računalniku in mobilnem telefonu, deluje pa tako natančno, da se na telefonu znajdemo dobesedno na istem mestu, kot pri delu za računalnikom.

Sistem danes brez težav deluje s priljubljenimi spletnimi storitvami, kot sta Google Maps in Yelp, avtorji pa trdijo, da tudi z večino drugih spletnih storitev in to povsem brez ali z minimalnimi modifikacijami. Zanimivo, da je pravice za DeepShoot kupil Google, čeprav ni povsem jasno kdaj in kako bo uporabil tovrstno tehnologijo.

http://web.mit.edu/newsoffice/2011/deep-shot-0616.html

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji