Objavljeno: 16.4.2008

Dell bo vztrajal z Linuxom

Kmalu zatem ko je Dell v začetku minulega leta odprl spletno storitev IdeaStorm za pridobivanje povratnih informacij s strani uporabnikov, se je na prvem mestu seznama želja znašla možnost prednameščenega Linuxa. Slednjega je Dell sicer pred tem že ponujal na svojih računalnikih, vendar je ponudbo zaradi premajhnega zanimanja kupcev umaknil.

Kljub temu se je odločil, da poskusi ponovno in s podjetjem Canonical, ki razvija distribucijo Ubuntu, sta kmalu potrdila, da bo Dell na nekaterih svojih namiznih in prenosnih računalnikih z nameščenim Linuxom ponudil Ubuntu Linux, ki je postal tudi v celoti podprt in certificiran za delovanje na Dellovi strojni opremi.

V naslednjih mesecih je Dell ponudbo Linuxa razširil še na nekatere druge računalnike in v nekatere druge države, ne le ZDA, kar očitno namerava početi tudi v prihodnje. Po besedah nekaj Dellovih predstavnikov so namreč slabo leto po začetku programa zadovoljni s prodajo računalnikov z nameščenim Linuxom.

Kljub temu da natančnih številk o prodaji niso želeli razkriti, zagotavljajo, da so spodbudne in da s ponudbo Linuxa na svoji strojni opremi ne bi nadaljevali, če ne bi bili zadovoljni z izkupičkom.

www.dell.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji