Objavljeno: 5.6.2006

Dell in Alienware ciljata na ljubitelje

Podjetje Dell in njegova od nedavno hčerinska družba Alienware sta predstavili nove namizne računalnike in prenosnike, ki so namenjeni pretežno ljubiteljem računalniških iger in digitalne zabave. Novi namizni računalnik XPS 700 je eden izmed najzmogljivejših računalnikov za domačo rabo ta hip. Opremljen je lahko z dvojedrnimi procesorji Pentium Extreme Edition ali Pentium D Dual Core, osnovna plošča temelji na naboru Nvidia nForce 590 SLI, prostora pa je za tri diske zmogljivosti do 500 GB in skupno do 4 GB pomnilnika DDR2.

Ohišje računalnika je aluminijasto in srebrne barve, na sprednji strani pa je rešetka, ki deluje tako kot modni oblikovni element (spominja prej na hladilnik avtomobila ali klimatsko napravo, kot na računalnik), kot zanimiva rešitev za hlajenje notranjosti. Uporabniki lahko računajo na dvojne in celo štirikratne (ko bodo na voljo) kartice z vodilom SLI, zvočno kartico z osmimi kanali, vmesnik firewire in kar 10 priključkov USB 2.0. Cena je zmogljivosti primerna in se v ZDA prične pri 2.310 dolarjih.

Za ljubitelje iger, ki želijo računalnik preprosto prenašati s sabo je na voljo prenosnik XPS M1210, ki premore procesor Intel Core Duo s taktom 2,16 GHz, grafično kartico Nvidia GeForce Go 7400 s 256 MB namenskega pomnilnika, tja do 4 GB sistemskega pomnilnika in posebnim, 12,1-palčnim zaslonom širokega tipa (16:9) z ločljivostjo 1280 x 800 pik. Cena prenosnika znaša v ZDA 1.300 dolarjev.

Še bolj ekstremno ponudbo pa pripravljajo pri družbi Alienware, ki je v lasti družbe Dell. Njihovi novi modeli Aurora 7500 in Aurora ALX sodijo med prve modele, ki so skladni s platformo AMD Live! za računalniški hišni kino. Oba sistema poleg zaobljene in prijetne oblike nudita procesorje AMD Athlon 64 FX-62 z dvojnim jedrom, okolje Windows XP Media Center Edition, med poslasticami pa so tudi nove optične enote Blu-ray. Najcenejši model Aurora 7500 stane v ZDA 2.200 dolarjev, za model Aurora ALX s štirimi grafičnimi karticami (Quad SLI) pa bo treba odšteti kar 6.000 dolarjev.

Dell XPS 700.

Dell XPS M1210.

Alienware Aurora ALX.

http://www.dell.com

http://www.alienware.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji