Objavljeno: 11.2.2009

Dell Latitude XT2

Prihajajoči Windows 7 bodo v računalništvo vnesli bistveno več želja uporabnikov po dotikanju zaslona, saj zahvaljujoč tehnologiji Touch podpirajo zaslone, občutljive na dotik. Prav na tem področju proizvajalci strojne opreme vidijo lepo priložnost za vabljenje kupcev. Dell je svoje novo orožje že predstavil – tablični računalnik sliši na ime Dell Latitude XT2.

Sveži tabličnik predstavlja že drugo generacijo teh naprav, v njem pa svoje delo opravlja izjemno varčni Intelov dvojedrnik Core 2 Duo ULV, ki deluje s taktom 1,4 GHz, sparjen pa je z novim čipovjem Montevina. To tudi pomeni, da se je Dell (bržkone zaradi varčevalnih ukrepov) odločil uporabiti integrirano Intelovo podpovprečno grafično kartico GMA 4500MHD, kar je pravzaprav škoda, saj bi sicer vrtljivi in na dotik občutljivi 12,1-palčni zaslon z LED-osvetlitvijo prišel še bolj do izraza.

V Dell Latitude XT2 je moč vgraditi do 5 GB DDR3-pomnilnika, že standardno pa je opremljen z brezžičnim vmesnikom n-standarda, uporabnik pa lahko izbira med klasičnim in SSD-diskom. Ohišje tabličnega računalnika je debelo vsega 2,5 cm in tehta le 1,72 kg, zato je nadvse impresiven podatek o avtonomiji baterije – ta je 6-celična, ličnega dela pa uspe pri življenju in delu ohranjati kar 11 ur, preden zahteva stik z električnim omrežjem.

XT2 bo v ZDA kmalu na voljo, sprva pa bo na njem nameščen operacijski sistem Windows Vista, ki ga bo po svoji splavitvi kaj hitro zamenjal novejši Windows 7.

www.dell.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji