Objavljeno: 22.2.2009

Dell Mini 10

Tržišče majhnih prenosnih računalnikov, imenovanih netbook, pridno kanibalizira prodajo ostalih prenosnikov. Da bo gneča v tem segmentu še večja, bo v kratkem poskrbel še Dell s svojim novim modelom Mini 10.

Dell Mini 10 je opremljen z 10,1-palčnim zaslonom WSVGA-ločljivosti (1024 x 576 pik, razmerje stranic 16 : 9) z LED-osvetlitvijo, ki praktično določa njegove zunanje mere. Velikost se zdi ravno pravšnja za vse mobilne bojevnike, ki bodo še najbolj navdušeni nad tipkovnico, saj proizvajalec navaja, da tipke obsegajo kar 92 odstotkov velikost tipk na klasičnih tipkovnicah. 1,3 kilograma težki mini prenosnik bo poganjal Intelo varčni procesor Z520 ali Z530, opremljen pa bo z gigabajtom ali dvema pomnilnika (odvisno od različice).

Na Dellu Mini 10 bodo tekla Okna XP, od konkurenčnih izdelkov pa ga bo ločil tudi multimedijski HDMI-vmesnik, katerega veliko uporabnikov pri trenutnih rešitvah močno pogreša. Ker novinec ne bo prav poceni, za najbolj oskubljeno različico z OS Ubuntu naj bi odšteli v ZDA 399 dolarjev, je prava škoda, da se Dell ni odločil za zmogljivejšo grafično platformo, saj je grafična opravila zaupal integrirani rešitvi Intel GMA 500. Dell Mini 10 bo sicer na voljo v 6 različnih barvah.

www.dell.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji