Objavljeno: 21.4.2003

Dell nadaljuje s prenovo prenosnikov

Kljub temu, da so pri družbi Dell v preteklem mesecu predstavili cel niz novih prenosnikov, se prenova kot kaže še ni povsem zaključila. Tokrat so prišli na vrsto nekoliko manj zmogljivi in skromneje opremljeni modeli, ki pa običajno predstavljajo največji delež v prodaji. V družini prenosnikov Inspiron sta novosti dve - model Inspiron 500m in Inspiron 600m, med prenosniki za poslovno rabo pa je novost tudi Latitude D500.

Inspiron 500 m vsebuje procesor Pentium M s taktom 1,3 GHz, ima pa še 128 MB RAM, 20 GB disk, enoto CD-ROM in 14,1-palčni zaslon. V ZDA je začetna cena 1.200 dolarjev. Za doplačilo si je mogoče omisliti brezžične vmesnike in zmogljivejše pomnilniške enote. V primerjavi s tem je Inspiron 600m zelo podoben prenosnik, vendar premore zmogljivejši grafični pospeševalnik družbe ATI, osnovna konfiguracija pa nudi 256 MB RAM, 30 GB disk, enoto DVD-ROM in brezžični vmesnik, vse skupaj za okoli 1.400 dolarjev.

Latitude D500 je za razliko od dveh Inspironov lažja altrenativa modelu D600, prav tako pa vsebuje Pentium M in 14,1-palčni zaslon LCD. Cena se v ZDA prične pri 1.550 dolarjih. S temi novostmi so pri Dellu zadržali le še dva izdelka iz stare generacije - ultra lahki prenosnik X200 in mobilno delovno postajo Precision M50. Po nekaterih podatkih pa naj bi tudi ta dva zamenjali že v prvi polovici leta.

http://www.dell.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji