Objavljeno: 14.3.2013 01:00

Dell nudi hibrid z 18 palci

Podjetje Dell se je z novim računalnikom vse-v-enem z imenom XPS 18 pridružilo skupini vse številnejših izdelkov, ki združujejo namizni računalnik in tablico v enem. Tako kot denimo Sonyev VAIO Tap 20 ali Asusov Transformer AiO, tudi XPS 18 omogoča, da zaslon skupaj z elektroniko, odklopimo iz matične postaje in uporabljamo kot priložnostno, v tem primeru kar 18-palčno tablico.

Zavedati se moramo, da tovrstna tablica tehta čez 2 kilograma in je zato le pogojno prenosljiva. Pride pa prav, če računalnik za gledanje filma odnesemo iz dnevne sobe v spalnico ali kaj podobnega.

Osnovna zasnova je podobna prenosnikom, saj XPS 18 vsebuje akumulator, uporablja Intelov procesor z dvojnim jedrom in nizko porabo energije (ULV), 320 GB disk in zaslon z ločljivostjo 1920 x 1080 pik. Začetna cena v ZDA znaša 900 dolarjev (brez DDV). Na voljo so tudi zmogljivejše in dražje konfiguracije, vse do modela s procesorjem Core i7, 8 GB RAM in 512 GB veliko enoto SSD. Na računalniku seveda deluje okolje Windows 8.

http://www.dell.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji