Objavljeno: 10.8.2003

Dell PowerEdge 400SC

Podjetje Dell je predstavilo svoj doslej najmanjši in najcenejši strežnik, ki nosi oznako PowerEdge 400 SC. Sistem temelji na procesorjih Pentium 4, ki delujejo s sistemskim vodilom pri 800 MHz, osnovni model pa je mogoče v ZDA dobiti že za zgolj 500 dolarjev. Na drugi strani pa lahko premore procesorje s takti do 3,2 GHz in do 4 GB velik sistemski pomnilnik.

Strežnik je v osnovi namenjen malim podjetjem in zasebnikom, ki želijo strežbo med manjšim številom računalnikov zaupati manjšemu in cenovno učinkovitemu strežniku. Kljub nizki ceni pa računalnik premore kar zanimive lastnosti - pomnilnik DDR 400 s tehnologijo za preverjanje napak (ECC), gigabitni omrežni vmesnik ter možnost vgradnje krmilnika RAID.

Za strežnik je značilno majhno in kompaktno ohišje, malim podjetjem pa je prilagojena tudi priložena programska oprema, ki olajša namestitev sistema tudi manj izkušenim uporabnikom. Dell ob strežniku ponuja vnaprej nameščene operacijske sisteme, kupci pa lahko izbirajo med Windows 2000 Serverjem, Windows Serverjem 2003 in Red Hat Linuxom.

http://www.dell.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji