Objavljeno: 9.10.2001

Dell predstavil nove delovne postaje in visoko zmogljive osebne računalnike

Največji proizvajalec osebnih računalnikov, Dell Computer je predstavil dve novi delovni postaji, Precision 340 in Precision 530, ki temeljita na Intelovih procesorjih Pentium 4 in Xeon ter osebni računalnik za zahtevne domače uporabnike Dimension 8200, ki prav tako temelji na procesorju Pentium 4.

Precision Workstation 340 podpira takt procesorja do 2 GHz, na voljo pa je z ATI-jevimi in NVidiinimi grafičnimi karticami in pripravljen na operacijske sisteme Windows 2000 in XP ter Red Hat Linux. Zaradi izjemno majhnega ohišja je Precsion 340 primerna za poslovna okolja, kjer ni veliko prostora. Precision Workstation 530 je povsem druga zgodba kot 340, saj je zgrajena okrog novega procesorja Xeon s taktom 2 GHz, ki temelji na arhitekturi Pentium 4.

Osebni računalnik Dimension 8200 poganja procesor Pentium 4, in tudi ta podpira takte do 2 GHz. Na voljo je v različnih konfiguracijah, bistvena novost pa je v ohišju. Ker so pri Dellu ugotovili, da se kupci zmogljivih osebnih računalnikov pogosto odločijo za nadgrajevanje, so pripravili ohišje, ki ga ni potrebno odpirati z izvijačem, zamenjava notranjih enot, kot so diski in pogoni CD-ROM, pa je olajšana z vodili v ohišju in zaklopko, tako da jih ni potrebno priviti.

http://www.dell.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji