Objavljeno: 26.3.2003

Dell predstavil prve tiskalnike

Eden največjih proizvajalcev računalnikov, Dell, ima očitne načrte zavladati na vseh področjih računalništva, kar so dokazali tudi z nedavno predstavitvijo svoje linije tiskalnikov. Dell je sicer začel kot proizvajalec osebnih računalnikov in je bil do združitve HP in Compaqa tudi vodilni na tem področju, zelo uspešni so tudi pri strežnikih in monitorjih, nedavno pa so predstavili tudi svoje prve ročne računalnike z operacijskim sistemom Pocket PC. Vstop na trg tiskalnikov je očiten napad na družbo HP, ki ji tiskalniki in še posebej kartuše predstavljajo velik del prihodkov.

Zaenkrat je Dell predstavil štiri modele tiskalnikov, ki so namenjeni domačim in poslovnim uporabnikom. Domačim uporabnikom je namenjen večfunkcijski brizgalnik, ki zmore optično brati, faksirati in seveda barvno tiskati ter črnobel laserski tiskalnik, poslovnim uporabnikom pa sta namenjena dva zmogljiva laserska tiskalnika. Cena za brizgalnik v ZDA znaša 140 dolarjev, za cenejši laserski tiskalnik bo treba odšteti 290 dolarjev, za poslovna laserja pa 500 dolarjev. Bolj pomembna je vsekakor cena kartuš in tonerjev, ki bodo na voljo zgolj preko Dellove spletne trgovine, cene pa se bodo vrtele okrog 30 dolarjev za črnobele kartuše in 35 za barvne, tonerji bodo pa stali 75 dolarjev.

Zanimivo je, da Dell ponuja tiskalnike nekoliko ceneje kot konkurenčni HP, kljub temu pa so HP-jeve kartuše in tonerji cenejši. In prav slednji predstavljajo glavnino zaslužka pri tiskalnikih.

Podjetje Dell je znano predvsem po tem, da sestavlja računalnike, za razvoj pa porabi znatno manj kot nekatera konkurenčna podjetja, predvsem HP in IBM. Tudi tiskalnikov niso razvili sami, temveč v strateškem sodelovanju z Lexmarkom. Vendar pa se ne nameravajo ustaviti pri tiskalnikih. Predstavniki podjetja so že napovedali, da nameravajo vstopati tudi na druga področja, v kolikor bo seveda dovolj zanimanja uporabnikov. Tako naj bi kmalu od Della že lahko pričakovali prve digitalne fotoaparate.

http://www.dell.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji