Objavljeno: 30.9.2005

Dell predstavlja luksuzne računalnike

Dell se je odločil za nenavaden korak in predstavil posebno družino računalnikov XPS, ki so namenjeni zahtevnejšim uporabnikom in za katere lahko trdimo, da so luksuzne izvedbe dosedanjih modelov. Novi računalniki imajo stilno bolj privlačno obliki in kvalitetnejše materiale, Intelove procesorje z dvojnimi jedri, najzmogljivejše grafične kartice družbe Nvidia, diskovni prostor velikosti do 1 TB in bogat nabor omrežnih ter drugih vmesnikov. Dell se je za korak v smer dražjih in zmogljivejših sistemov odločil po uspešnem nastopu na trgu s strani nekaterih tekmecev, kot so Apple, Alienware, Voodooo PC, Toshiba in Lenovo.

Proizvajalec z novimi modeli, med katerimi so trije namizni računalniki (XPS200, XPS400 in XPS600) ter prenosnik XPS M170, cilja na tri točno določene segmente uporabnikov: navdušence nad računalniškimi igrami, izkušene uporabnike - poznavalce, ki so Dell kupovali že pred desetletjem in na družine, ki imajo več računalnikov in so dovzetne za tehnološke novosti. Modeli se nekoliko razlikujejo po opremljenosti, zlasti pa po velikosti ohišja. V ZDA so skupaj s 17-palčnim monitorjem LCD na voljo za cene od 1.100 do 1.850 dolarjev.

Prenosnik XPS M170 je prav tako opremljen s 17-palčnim zaslonom LCD, procesorjem Intel Pentium M 760 in drugimi dobrotami, naprodaj pa je od 2.700 do 4.250 dolarjev. Dell si s tem korakom obeta, da bo nadoknadil prihodke, ki jih zmanjšuje oster boj za kupce na drugem koncu cenovne lestvice, kjer se cene že spuščajo celo pod mejo 300 dolarjev za namizne računalnike in 300 dolarjev za prenosnike.

Družina računalnikov Dell XPS.

Dell XPS 200.

Dell XPS 400.

Dell XPS 600.

Dell XPS M170.

http://www.dell.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji