Objavljeno: 24.4.2010

Dell pripravlja tablico, pametne telefone

Dell se kot kaže pripravlja na ofenzivo na področju mobilnih naprav. Spletni portal Engadget je kot kaže prišel do interne predstavitve, v kateri Dell predstavlja nove mobilne izdelke, ki bodo na trg prišli kasneje v letošnjem letu. Med temi so zanimivi že mobilni telefoni in sicer model opremljen z sistemom Windows Mobile 7, ki mu interno pravijo "Lightning".

Ponaša se z drsno tipkovnico, 4,1-palčnim zaslonom z osvetlitvijo OLED, procesorjem Snapdragon s taktom 1 GHz, fotoaparatom s 5 milijoni pik, sprejemnikom GPS, merilnikom pospeškov, kompasom, radijskim sprejemnikom in 1 GB vrgrajnega pomnilnika, ki ga dopolnjuje kartica z zmogljivostjo 8 GB. Za zdaj naj bi podpirali omrežja 3G, konec leta 2011 pa napovedih tudi najnovejšo mobilno tehnologijo LTE.

Dokument omenja tudi podoben telefon z delovnim imenom Thunder, ki pa poganja operacijski sistem Google Android. Zanimivo je, da dokument omenja podpor za Adobe Flash 10.1 in mobilno različico spletne video storitve Hulu. Omenjene so tudi druge različice telefonov.

Posebno pozornost pa vzbuja napoved cele družine tabličnih računalnikov, med katerimi bosta 5-palčni Streak in večji, 7-palčni Looking Glass. Slednji naj bi temeljil na Google Androidu 2.1, omenjajo pa vgrajeno video kamero, 4 GB velik pomnilnik, ločljivost 800x 480 pik celo opcijski TV sprejemnik. Tablični računalnik naj bi sodeč po dokumentu predstavili novembra.

http://www.dell.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji