Objavljeno: 30.4.2009

Dell Studio 19

Delovni prostor je dandanašnji že obravnavan kot pomemben strošek podjetja, zato se nekatera med njimi že ubadajo z iskanjem vse manjših, a nič manj zmogljivih računalniških rešitev. Ideje o vsaditvi komponent računalnika na hrbtišče računalniškega zaslona niso nove, je pa njihova implementacija v praksi z vsakim novim modelov bolj elegantna.

Dell je za svoj tovrstni računalnik, imenovan Dell Studio 19, najprej izbral japonsko tržišče, sedaj pa ga bodo lahko naročili tudi Američani. Evropejci pa bomo morali počakati še mesec ali dva. Nič ne de, morebiti pa bodo v tem času pri Dellu še izboljšali vgrajene komponente, saj je osnovna različica, ki jo cenijo na 699 ameriških dolarjev precej špartansko založena. Računske naloge so snovalci zaupali Intelovemu dvojedrnemu procesorju E5200, ki mu pri delu pomagata dva gigabajta pomnilnika, podatki pa se shranjujejo na 320 GB disk. Za izris grafičnih podob na 18,5-palčnem LCD-zaslonu je zadolžen Nvidin čip GeForce 9200, v hrbtišču monitorja pa se je našlo ravno prav prostora za DVD-zapisovalnik. Lični računalniški sistem je opremljen z Windows Visto, različica Home Basic.

Seveda je moč za doplačilo poseči po zmogljivejši konfiguraciji, med zanimivejšimi funkcionalnostmi z doplačilnega seznama pa velja omeniti brezžični n-vmesnik (40 dolarjev), na dotik občutljiv zaslon (100 dolarjev) ter Blu-ray pogon (150 dolarjev).

www.dell.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji