Objavljeno: 27.9.2003

Dell tudi z zabavno elektroniko

Podjetje Dell išče nove priložnosti za rast tudi izven področja računalniške opreme, saj nameravajo v bodoče predstaviti več izdelkov s področja zabavne elektronike. Pred nekaj tedni je v javnost pricurljala vest, da namerava Dell (sprav sicer samo v ZDA) predstaviti svoje prve televizijske sprejemnike, ki temeljijo na zaslonih LCD. V načrtih so modeli, ki bodo imeli 17- in 30-palčne zaslone.

Toda to e ni vse. Še pred koncem leta naj bi prišlo na vrsto več novih prenosljivih izdelkov, med katerimi je tudi predvajalnik glasbenih posnetkov MP3, ki bo imel vgrajen 15 GB velik disk. Za zgled so vzeli Apple iPod, od katerega pa naj bi bil Dellov novinec predvsem cenejši. Pri Dellu prav tak načrtujejo dva nova ročna računalnika iz družine sistemov Axim, ki se bosta uvrstila nad in pod sedanji

model Axim X5.

Podjetje Dell je sicer že pred več kot letom dni začelo širiti svojo ponudbo izven področja osebnih računalnikov, prenosnikov in strežnikov, kjer so prisotni že od samih začetkov. V svojem programu imajo tako danes tudi tiskalnike, projektorje in omrežno opremo, zdaj pa se podajajo še na druga mejna področja z zabavno elektroniko. Dell skuša tudi na ta način doseči svoj glavni cilj - v nekaj leti letno >>obrniti<< čez 60 milijard dolarjev. Podobno strategijo je ubral tudi v ZDA znano podjetje Gateway, ambicije pa kažejo tudi pri družbi Hewlett Packard.

http://www.dell.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji