Objavljeno: 27.9.2002

Dell vstopa na trg tiskalnikov

Po nekaj tednih ugibanj je sredi septembra postalo jasno - Dell bo sredi leta 2003 začel prodajati tiskalnike pod lastno tržno znamko. V ta namen so že podpisali pogodbo z družbo Lexmark, ki bo proizvajala Dellove tiskalnike. Sam razvoj modelov pa bo plod skupnega sodelovanja, tako da lahko pričakujemo drugačne izdelke od tistih, ki jih prodaja Lexmark pod svojim imenom.

Predmet pogodbe so tako brizgalni, kot laserski tiskalniki, vendar podrobnosti za zdaj še niso znane. Znano pa je, da namerava Dell tudi na tem področju ubrati svojo znano taktiko - kupcu prodati zmogljive sisteme za nižjo ceno od primerljivih tekmecev.

Dellova odločitev je povzročila burne reakcije med drugimi proizvajalci tiskalnikov. V prvi vrsti pri družbi Hewlett Packard, ki je pred nekaj tedni prekinila dogovor z Dellom in nehala dostavljat izdelke za prodajo prek Dellove priznane internetne trgovine. Obenem so najavili niz novosti, predvsem z nižjimi cenami kot doslej, s čimer želijo že vnaprej izboljšati izhodiščne pozicije ob prihodu Dellovih tiskalnikov.

Strokovnjaki so si edini v tem, da bo Dellov uspeh na področju tiskalnikov zelo odvisen od politike in proizvodne cene potrošnega materiala, zato napovedujejo, da bomo na tem področju v prihodnjem letu videli pravcato vojno, najbrž v prid končnim uporabnikom. Toda končni izid še zdaleč ni jasen. Mnogi menijo, da bo z Dellovim vstopm še največ pridobil Lexmark, ki si je s tem zagotovil stalni vir zaslužka. Do prihoda Dellovih modelov bo Lexmark tudi preferenčni ponudnik tiskalnikov.

http://www.dell.com

http://www.lexmark.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji