Objavljeno: 5.9.2008

Dellov malček

Razred t. i. prenosnikov s 7- do 10-palčnimi zasloni postaja iz meseca v mesec bolj natrpan. Svojega novinca v tem razredu je predstavil tudi Dell in ga uvrstil v svoj osnovni razred prenosnikov Inspiron. Inspiron Mini 9, kot se malček z 8,9-palčnim LED-zaslonom imenuje, je glede na konkurente dobro založen z opremo, na voljo pa bo v treh različicah.

Kilogram težkega Inspirona Mini 9 v vsakem primeru poganja 1,6-gigaherčni Intel Atom procesor, ki mu pri delu pomaga 512 ali 1.204 MB pomnilnika ter 4 ali 8 ali 16 GB SSD-disk (odvisno od različice). Zaslon je zmožen prikazati najvišjo ločljivost 1.024 x 600 točk, ki jo izrisuje vgrajena Intelova grafična rešitev GMA950. Med standardno opremo sodita še žični in brezžični omrežni vmesnik in več USB-vrat. Dražji različici se lahko pohvalita še z v zaslon vgrajeno spletno kamero in vmesnikom Bluetooth. Vgrajena baterija zagotavlja 4 ure avtonomije.

Zanimiva je tudi izbira operacijskega sistema. V osnovni različici je naložen OS Ubuntu 8.04, medtem ko imata dražji dve nameščena Okna XP.

Dell Inspiron Mini 9 je v ZDA, na Japonskem in nekaterih evropskih državah že na voljo, v mesecu dni pa bo znano, ali bo zašel tudi v slovenske računalniške prodajalne. Cene se čez lužo začno pri 349 ameriških dolarjih, za najbolje založenega malčka pa trgovci želijo še stotaka več.

www.dell.com/mini

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji