Objavljeno: 16.2.2003

Dellova delovna postaja s trigigaherčnim Xeonom

Dell je na svoji spletni strani predstavil novo delovno postajo Precision, v katero je vgrajen kar trigigaherčni procesor Intel Xeon. Dellova poteza je dokaj presenetljiva, saj Intel dosedaj še sploh ni predstavil trigigaherčne različice tega procesorja. Na voljo so bili namreč le modeli s takti do 2,8 GHz.

Procesor s taktom 3,06 GHz deluje pri 533-megaherčnem sistemskem vodilu, podpira pa tudi hipernitnost, kljub temu, da je ta podprta le v Microsoftovih operacijskih sistemih, pa bo Dell delovno postajo ponujal tudi z drugimi operacijskimi sistemi, vendar bo v tem primeru podpora hipernitnosti izključena.

Precision 450, kot je oznaka osnovnega modela z novim procesorjem, je opremljen še z 256 MB DDR pomnilnika, 40-gigabajtnim diskom, grafično kartico ATI Radeon VE z 32 MB pomnilnika in enoto CD-ROM. Tako opremljen računalnik je na voljo za dobrih 2400 dolarjev. Razen v omenjenem računalniku bo novi procesor na voljo tudi v delovnih postajah Precision 450n, Precision 650 in Precision 650n.

Dellovemu zgledu so hitro sledili konkurenti, tako da je tudi HP nemudoma predstavil nove delovne postaje s 3,06 GHz Xeonom z oznakami xw6000 in xw8000.

http://www.dell.com

http://www.hp.com

http://www.intel.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji