Objavljeno: 28.5.2012

Dellova tablica z Windows 8

To, da jeseni v prodajo prihajajo prve tablice z okoljem Windows 8, ni več nobena skrivnost. Toda pomotoma razkrit dokument o novi tablici Dell Latitude 10 razkriva podrobnosti o računalniku, ki bo namenjen pretežno poslovni rabi. Za razliko do velikega števila tablic, ki bodo na voljo na platformi Arm in izvedenki Windows 8 RT, Dellova novost uporablja preizkušeno platformo Intel, specifično procesorje Atom "Clover Trail" z dvojnim jedrom. S tem pa tudi "običajno" različico Oken 8, ki premore denimo podporo za Active Directory, tako pomemben element za poslovno rabo.

Posebnost bo tudi zaslon, ki bo nekoliko večji od tega, kar danes srečamo pri tablicah. Po diagonali bo meril 10,8 placev (večina modelov danes premore 9,7 ali 10,1 palcev) in nudil ločljivosti 1366 x 768 pik. Pomnilnik bo velik 2 GB, imel pa bo tudi največjo enoto SSD med tablicami - 128 GB. Zanimiv je tudi koncept, da bo v tablici mogoče imeti dva različna akumulatorja - manjši in lažji bo zagotavljal od 6-8 ur neprekinjenega dela, večji pa od 10-12 ur.

Kljub vsemu temu tablica ne bo bistveno debelejša in težja od Applovega iPada: dokument omenja debelino 10,5 mm in težo 710 gramov. Za primerjavo - iPad tretje generacije je debel 9,4 mm in tehta 652 gramov. Zanimivo, da bo tablico mogoče uporabljati tudi s peresom, varnost pa bodo okrepili z vgrajenim bralnikom prstnih odtisov. V prodaji bo konec leta, cena pa seveda še ni znana.

http://www.dell.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji