Objavljeno: 2.9.2002

Dellovi strežniki za mala podjetja

Podjetje Dell je predstavilo nove strežnike, ki so namenjeni zlasti malim podjetjem. Obe novosti, strežnik PowerEdge 600 SC in PowerEdge 2600, vsebujeta hitrejše procesorje od predhodnikov, z nekaterimi drugimi spremembami pa predvsem večjo prepustnost pri strežbi podatkov.

Model PowerEdge 600SC je strežnik z enim procesorjem, na voljo pa so različice s procesorji Celeron (1,7 GHz) in Pentium 4 (od 1,8 do 2,4 GHz). Osnovna različica stane v ZDA 800 dolarjev, kupec pa lahko izbira med operacijskimi sistemi Windows 200 Server in Red Hat Linux. Strežnik je zgrajen okoli sistemskega nabora ServerWorks GC-SL s podporo za 400-megahečno vodilo, vse skupaj optimizirano za strežniško rabo. Strežnik ima lahko do 4 GB velik pomnilnik, pet rež PCI in prostor za tja do štiri diske. Dell ponuja v strežniku tako diske z vmesnikom EIDE velikosti do 120 GB, kot tudi SCSI izvedbe z velikostmi do 73 GB. Za zahtevnejšo rabo je na voljo krmilnik RAID. Za varnostne kopije ponujajo tračne enote Travan z zmogljivostjo do 40 GB na kaseto.

Strežnik PowerEdge 2600 pa je nekoliko zmogljivejši izdelek, ki ga lahko opremimo z enim ali dvema procesorjema Intel Xeon, s takti med 1,8 in 2,4 GHz. Strežnik je mogoče vgraditi tudi v omaro, v njem pa je prostora za osem diskov. Pomnilnik je mogoče razširiti do 6 GB, za varno delovanje pa skrbijo redundančni napajalniki. Seveda so na voljo različni diski in krmilniki RAID. Osnovna cena je v ZDA še vedno nadvse ugodna - le 2000 dolarjev.

http://www.dell.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji