Objavljeno: 21.2.2007

Delphi podpira PHP in AJAX

Borland je nedavno ločil izdelavo razvojnih orodij v novo podjetje CodeGear, ki prijetno preseneča z novimi objavami. Po uspešni presaditvi JBuilderja v okrilje priljubljenega razvojnega okolja Eclipse, so najavili podporo za skriptni jezik PHP v izjemno priljubljenem in vse bolj vsestranskem Delphiju.

Delphi za PHP bo podpiral hitro izgradnjo aplikacij (RAD) v vizualnem okolju in izdelavo novih gradnikov za lažje sestavljanje kompleksnejših rešitev. Skupaj s priloženo zbirko gradnikov (VCL, na voljo z odprto kodo) bo omogočal sestavljanje vmesnika in delno tudi logike s tehniko "povleci in izpusti". Prvi uporabniki so nad novim članom družine Delphi navdušeni.

Novosti s tem še ni konec. Delphi 2007 za Okna (Win32) prinaša podporo za Vistino uporabniško okolje Aero ter možnost izgradnje spletnih aplikacij s podporo za asinhroni javascript (AJAX). Delphi pozna tudi novi rod knjižnic za povezljivost s podatkovnimi viri RAD DBX 4, ki podpira strežnike SQL Server, MySQL, Oracle in še nekatere.

Oba nova Delphija bosta nared marca, najzmogljivejši Delphi 2007 za Okna naj bi stal okrog 2000, Delphi za PHP pa 249 dolarjev.

Domača stran

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji