Objavljeno: 19.2.2004

Demo 2004

Razstava Demo 2004 dokazuje, da je mogoče tudi na malih dogodkih videti niz zanimivih tehnologij. Na razstavi, na kateri je sodelovalo le 67, a skrbno izbranih podjetij, je bilo moč videti niz novih tehnologij in izdelkov s področja mobilnih tehnologij, zabavne elektronike, pa tudi programskih izdelkov. Ena od zanimivosti je bil USB ključ Xkey podjetja Messaging Solutions (www.messagingsolutions.com), s katerim lahko na kateremkoli računalniku varno prebiramo elektronsko pošto v navezavi s strežniki MS Exchange. Sistem ima svoje procesor, pomnilniški prostor velikosti 256 MB in sistem šifriranja (hrambe in prenosa podatkov; SSL VPN), s čimer na gostitelju ne zahteva nobenih nastavitev, za sabo pa ne pusti nobene sledi uporabe.

Podjetje Vulcan (www.vulcan.com), ki ga vodi soustanovitelj Microsofta Paul Allen, je predstavilo svoj prvi izdelek - prenosni računalnik FilpStart, ki uporablja okolje Windows, vendar je izdelan tako, da je vedno vključen, s čimer je primeren za učinkovito elektronsko komunikacijo na poti. Naprava združuje še funkcije ročnega računalnika, predvajalnika digitalne glasbe, video kamere in mobilnega telefona. Sistem, ki tehta manj kot pol kilograma ima več naprav za krmiljenje, med katerimi so vrtljiv gumb, sledilna ploščica in tipke za posebne namene, s čimer je mogoče hitro dostopati do posameznih funkcij sistema. FlipStart vsebuje procesor s taktom 1 GHz, 256 MB RAM, 30 GB disk in 5,6-palčni zaslon z ločljivostjo 1024 x 600 pik. Seveda je polno opremljen z brezžičnim vmesniki, naprodaj pa bo še letos za ceno med 1.200 in 1.500 dolarji.

Videti je bilo mogoče tudi niz zanimivih programskih paketov, kot je Infrastructure Automation Suite podjetja mValent (www.mvalent.com), ki omogoča učinkovitejši izdelavo in vzdrževanje programov v javi. Podjetje Mainsoft (www.mainsoft.com) pa je predstavilo izdelek Visual MainWin for J2EE, ki programe napisane v Visual Basicu ali C# samodejno prevede v J2EE združljive programe brez vmesnega kodiranja. Kitajsko podjetje Evermore Software (www.evermoresw.com) je prikazalo svoj pisarniški paket EIOffice, ki za manj kot 100 dolarjev nudi večino funkcionalnosti paketa MS Office (ob ohranjeni združljivosti), pri tem pa uvaja nov koncept, kjer različne tipe dokumentov urejamo na skupnem mestu.

Varnst je bil tudi na tem srečanju v ospredju. Podjetje Forum Systems (www.forumsystems.com) je predstavilo prvi požarni zid, ki je izdelan specifično za zaščito spletnih storitev. XWall Web Services Firewall pregleduje WSDL sheme in XML sporočila ter na ta način preprečuje maskirane poskuse vdorov. Podjetje Reactivity (www.reactivity.com) pa je predstavilo varnostno napravo XML Firewall 2300, ki poleg avtentikacije in avtorizacije v spletne storitve omogoča varno povezavo prek protokola SSL.

http://www.demo.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji